What can I do if my channels are having issues playing the audio, or the audio is completely missing?

Article author
Cogeco support
  • Updated

Please check the following:

  • Press the Mute button to ensure it is not enabled.
  • Raise the volume.
  • Check the audio connections.
  • Check the TV speakers or sound system connections and settings.
  • Try resetting the receiver by disconnecting the AC power supply (at the wall) for 30 seconds, then plugging it back in. The receiver will initiate a full reset.

Note: If you are using a stereo or surround-sound system, this should also be turned on and the volume and connections checked

This may also be caused by a special feature on stereo TVs and VCRs known as Secondary Audio Programming (SAP), Multichannel Television Sound (MTS), or AUD, and will need to be corrected through the TV or VCR as it is not a function of the Cogeco receiver. A function button or setting can be found on the remote control or through your on-screen menu.

Refer to your TV or VCR manual for more information, should the proposed action above not work.

If this does not help, please contact us for further troubleshooting.

Was this article helpful?

0 out of 9 found this helpful

WELCOME TO OUR COGECO SUPPORT

We are currently working on our new and improved support section. We have a lot to share with you and wanted to say thank you for your patience as we fully migrate over.

SEE ALL ARTICLES ON COGECO.CA

Comments

0 comments

Please sign in to leave a comment.